Sälja bostad Ursvik

Vi hjälper dig att sälja din bostad i Ursvik

Intresserad av att sälja din bostad i Ursvik eller någon annanstans i Solna/Sundbyberg?

Vi hjälper dig genom hela processen, från värdering till att du får nyckeln och tillträder din nya bostad. Här berättar vi om det mesta du behöver veta när du ska sälja ditt hem.

En bra mäklare är alltid en bra start när du ska genomföra en bostadsaffär. Kunskap, engagemang och en väl utvecklad koll vad som händer på den ständigt föränderliga bostadsmarknaden är faktorer som gör att vi kan hjälpa dig att sälja din bostad i Ursvik.

Vi lägger alltid ner vår själ för att du som kund ska känna dig nöjd med hela processen ett sälja din bostad. Detta innebär att vi hjälper dig med mycket mer än det som är standard för mäklare. Alla personer som säljer en bostad har olika krav och visioner och vi är alltid beredda att möta deras varierade önskemål.

lyckat köp av lägenhet i Ursvik

Vi har koll på den heta bostadsmarknaden

Bostadsmarknaden i Stockholm och hela Sverige har varit het i många år och blir allt mer konkurrensutsatt. Kraven på att presentera och marknadsföra bostäder blir därför allt högre. För att ett attraktivt objekt verkligen ska nå ut på marknaden så är det bara hårt arbete som gäller – och våra kunniga och ambitiösa mäklare är inte rädda att rulla ned skjortärmarna och ta i.

Vi ligger i framkant både när det handlar om effektiv marknadsföring och lokalkännedom för att på bästa möjliga sätt kunna presentera ditt objekt på ett sätt som tilltalar så många intressenter som möjligt.

Kostnadsfri värdering

Vi inleder med en obindande och kostnadsfri värdering, utförd av en av våra proffsiga och erfarna mäklare. Värderingen kan du läsa mer om här.

Förberedelse och fotografering

Nästa steg när du ska sälja en bostad i Ursvik är att vi gör en genomgång av hur försäljningen ska gå till. Vi lägger upp en tidsplan, planerar fotografering och tar fram en planritning över bostaden. Vi rekommenderar även homestyling, som höjer en bostads värde i de flesta fall.

Marknadsföring

Här finns en rad metoder att få ditt objekt att synas. Tidningar, Hemnet, sociala medier, banker – möjligheterna är oändliga om du vill få sitt objekt att synas. Vi kan även hjälpa till med lokalanpassade erbjudanden för just Ursvik. Vi gör upp en marknadsförsäljning tillsammans med dig som kund.

Visning

De flesta köpare föredrar att hemmet visas i närvaro av en mäklare. Är ägaren närvarande är det ofta svårare att ställa frågor och diskutera för- och nackdelar med objektet, det vet vi av erfarenhet.

När visningen är avklarad kontaktar vi alla seriösa spekulanter och hjälper de med kalkyler, kontakter med bank och annat för att underlätta beslutet. Vi gör allt för att visningen ska sälja din bostad i Ursvik.

Budgivning

Finns det fler spekulanter på ditt hem? Då kan det bli budgivning. Du som säljare bestämmer tillsammans med mäklaren hur budgivningen ska gå till. Vanligast är en öppen budgivning, där alla bud redovisas och ger spekulanterna möjlighet att bjuda över varandra. Men det behöver inte alltid vara det högsta budet som ”vinner”, säljaren bestämmer vem som ska få köpa. När parterna är överens så upprättas ett köpekontrakt.

 

Köpeavtal

När köpekontraktet är upprättat så är ditt hem sålt. Vi tar därefter hand om kontakter med myndigheter och bank och tar hand om allt nödvändigt pappersarbete. Vid tillträder avslutas affären och köpeskillingen betalas.

Beräkning av kapitalvinst

Vi beräknar kapitalvinst och skatt när du säljer ditt hem, viktiga faktorer att ha koll på för att du inte ska åka på några skattesmällar.

Tillträde

Bostaden ska vara tömd och ordentligt flyttstädad vid tillträdet. Mötet med köparen sker oftast på mäklarens kontor eller på banken. När allt är klart och nycklarna är överlämnade är din flytt juridiskt helt klar.

Vi hjälper dig att sälja ditt hus eller köpa ditt drömboende!